ALMENT:
Bøgehøjskov med åbne arealer, brede stier. Skoven har islæt af mindre områder med nåletræsbevoksning.
Stenskovens åbne partier, og de forholdsvis bred stier giver en meget lys skov. Skoven står på rig muldjord, og op foråret er skovbunden mange steder helt hvid af hvid anemone.
Se galleri fra lokaliteten nederst.

ADGANGSFORHOLD:
Der er flere muligheder for parkerer ved skoven, fra Næstved af Ringstedvej er det muligt at holde i højre side straks man kommer til skoven, plads til 3-4 biler, markeret på kortet som ”Parkering_1” . Herfra er det også muligt krydse Ringstedvejen der er et stort åbent område på modsatte side af vejen. Det er også muligt at fortsætte ad Ringstedvej, 500 meter, svinge til højre, ved Gulerodshuset, ad Stenskovvej lidt inde på venstre er der mulighed for parkering, 2-3 biler, markeret på kortet som ”Parkering_2. Hvis man fortsætter ad Stenskovvej er der flere muligheder for parkering inde i skoven. Det er også muligt fra Stenskovvej at svinge til venstre mod Hjulbæk, hvor der inde i skoven på venstre side også er mulighed for parkerer, 2 biler, markeret på kortet som ”Parkering_3”. Disse 3 parkeringer er de vi normalt bruger, men der er andre muligheder, som vi også bruger en gang i mellem.

ARTER:
Der er registeret i alt 1011 forskellige arter pr. 31-12-2017, igennem alle tider.
I nyere tid har vi registeret, ved vores besøg siden år 2000, 524 arter. Af mere specielle/sjældne arter kan nævnes:
Blå anemone, denne art blev fundet i få eksemplar i både 2007 og 2008, desværre ser alle planterne ud til at være gravet op! Vellugtende aftenstjerne, Skov-hullæbe, Skov-fuglegræs, Skov-vikke.
Hypochrysa elegans, Myremariehøne, Larinus turbinatus en meget sjælden bille, som vi dog har et par steder i Næstved Kommune. Kan findes hvis man bruger ”Parkering_1”, og krydser Ringstedvejen for at kikke i det åbne område modsat P-pladsen. Smalbuk, Spidsplettet libel.
Mørk agerhat, Bøge-slørhat, Ildhåret mørkhat, Gulfnugget parasolhat, Bleg koralsvamp, og så kan man finde Spiselig – og Sommer-rørhat, nogle år i pæne mængder, velbekomme.
SE HER Stenskov for PDF-fil med oversigt over alle arter vi har set efter år 2000.
Se nederst på siden med galleri af spændende arter fra lokaliteten.

FREDNING, NATURPLEJE:
Der findes ingen fredninger!
som skoven fredstår behøver den ikke pleje, bare den stadig for lov være lysåben. Desværre er de områder som nyligt er ryddet, blevet plantet til med nåletræer. Håber ikke det fortsætter!